Hop til hovedindholdet

Foreningen Madens Folkemøde logo

Invitation til åbning af Lolland-Falsters Madambassade og præsentation af Madens Folkemøde


Dato og tid

Fredag d. 9. november 2018 kl. 11:00 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 9. november 2018 kl. 14:40

Sted

Engestofte Gods - Gamle Lade, Søvej 10, 4930 Maribo Engestofte Gods - Gamle Lade
Søvej 10
4930 Maribo

Invitation til åbning af Lolland-Falsters Madambassade og præsentation af Madens Folkemøde


Arrangementsbeskrivelse


Du inviteres hermed til åbning af Lolland-Falsters Madambassade og præsentation af Madens Folkemøde fredag d. 9. november kl. 14.00-18.30 på Engestofte Gods.

Foreningen Madens Folkemøde arbejder på skabe den ideelle ramme om en åben, ambitiøs og fremadrettet debat om, hvad Danmark skal være som madland. Det
sker i form af et nationalt tematisk folkemøde, som løber af stablen for første gang på Engestofte Gods, Lolland-Falster, d. 10.-11. maj 2019.

Vi vil bruge kick-off arrangementet til at kigge nærmere på hvad folkemødet kan og skal. Dagen afsluttes med en langbordsmiddag og en menu sammensat af lokale råvarer.

Det vil være muligt at tage gæster med. Alle er velkomne.




PROGRAM:


Kl. 14.00-14.10
Velkomst v. Mette Egeskov, Engestofte Gods


Kl. 14.10-14.40
Hvorfor et Madens Folkemøde?
Paneldeltagere:


John Brædder, borgmester, Guldborgsund Kommune

Mette Egeskov, Engestofte Gods
Claus Meyer, kok, iværksætter og foredragsholder
Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening
Lisbeth Olsgaard, brandingchef, Landbrug & Fødevarer
Henrik Høegh, viceborgmester Lolland kommune, fhv. fødevareminister

Moderator: Kasper Fogh Hansen, bestyrelsesformand, Madens Folkemøde


Kl. 14.40-15.10
Vi skal turde at sætte mad, vores fødevareproduktion og kvalitet til debat. Inspirationsoplæg v. Nikolaj Kirk, kok


Kl. 15.10-15.30
Præsentation af Madens Folkemøde og samspillet med lokalområdet
v. Kasper Fogh Hansen, bestyrelsesformand, Madens Folkemøde

Kl. 15.30-16.15
Rundvisning på Engestoftes arealer - kaffe og kage i Loen


Kl. 16.15-16.40
Inspirationsoplæg fra en anden landsdel

Kl. 16.40-17.20
Hvad kan Madens Folkemøde komme til at betyde for lokalområdet? Paneldeltagere:
Holger Schou Rasmussen, borgmester, Lolland Kommune
Kim Rahbek Hansen, restauratør og iværksætter
Anne Birgitte Agger, direktør, Hotel- og Restaurantskolen
Peter Engberg, Fhv. koncernchef, Nykredit
Kirsten Sydendal, medstifter Lolland-Falster Lovestorm.

Moderator: Pelle Øby Andersen, direktør, Food Organisation of Denmark

Kl. 17.20-17.40
Ønsker og spørgsmål til Madens Folkemøde fra publikum

Kl. 17.40-18.30
Drinks i Loen - Frederiksdal Kirsebærvin og Krenkerup Bryggeri

Kl. 18.30-22.00
Middag v. Kim Vestergaard Jakobsen (køkkenchef) og Claus Meyer, Hotel Sakskøbing.

Dagsarrangementet er gratis. Deltagelse ved middagen koster 250 kr.
(Find menuen nedenfor. Tilmeldingsfrist forlænget til 6. nov. kl. 24!).

Det er muligt at møde op til dagsarrangementet uden forudgående tilmelding. Tilmelding er blot værdsat af hensyn til forberedelserne. Salg af middagsbilletter er slut (ganske få billetter vil være til rådighed som backup, kontakt os). 

Adresse: Engestofte Gods, Den Gamle Lade, Søvej 10, Maribo, 4930 Maribo


Åbningen af Lolland-Falsters Madambassade og præsentation af Madens Folkemøde gennemføres med støtte fra Realdanias kampagne Fremtidens Herregård. Madens Folkemøde er muliggjort med renoveringen af den Gamle Lade med støtte fra Realdania. Yderligere er der til realiseringen af Madens Folkemøde opnået støtte fra LAG Lolland-Falster, Landdistriktspuljens forsøgsprojekter, Business Lolland-Falster, Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune og det lokale erhvervsliv med bl.a. Beierholm.

Læs mere om Foreningen Madens Folkemøde og bestyrelsen her www.madensfolkemoede.dk (Under konstruktion)




MENUEN ER NU KLAR:

Kim Vestergaard Jakobsen (køkkenchef) og Claus Meyer, Hotel Sakskøbing.

Snack: Ravioli af røget selleri med flækærtepure og Tempeh med syltede svampe

Forret: Persillerodssuppe kogt på suppehøns med croutoner grønne æbler og persille puré

Hovedret serveret til deling:
Stegte hønsekødspølser med valnødder og porre, fasan krebinetter med timian
salat af gulerødder med grønkål og havtorn vinaigrette -  grillede pastinakker - blade og pure af rosenkål - æble-peberrod kompot - stegt knust kartoffel - cidersauce 

Dessert: Gammeldags æblekage med flødeskum og kvæde gelé


*Tilmeldingsfrist forlænget til tirsdag d. 6. nov. kl 24!

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >